У Львові прооперували Давидка, якому львів'яни збирали кошти на стимулятор нерва діафрагми

1467 0
Операція тривала майже 4 години.
Скріншот із відео на сторінці лікарні Охматдит

Скріншот із відео на сторінці лікарні Охматдит

Сьогодні, 2 червня, маленькому Давиду львівські хірурги провели операцію з імплантації стимулятора нерва діафрагми, який придбали за 50 тисяч доларів. Прилад переслали зі США. За його допомогою дитина зможе дихати самостійно, йдеться на сторінці лікарні.

Читайте також: До Львова приїхав стимулятор, який допоможе маленькому Давидку дихати

Операція тривала майже 4 години.

«Це була складна операція. Треба було відділити діафрагмальний нерв від сердечка дитини. Діаметр нерва – 1 міліметр, серце при цьому працює. Але все нам вдалося, операція пройшла без ускладнень», – повідомив торакальний хірург Роман Ковальський, який вів цього пацієнта від самого початку і першим діагностував у дитини цю складну ваду.

Операція була малоінвазивна – лікарі усе зробили через три маленькі проколи, а не через великий розріз у грудній клітці.

Зокрема, як пояснив керівник Центру малоінвазивної хірургії Андрій Дворакевич, стимулятор нерва вшили по перикарду справа і він відразу, ще в операційній запрацював. Тепер потрібно 10 днів на загоєння.

Далі малюка чекає одужання і реабілітація, через деякий час ще одну таку операцію зроблять зліва.

«Зараз малюкові треба одужати після операції, дуже важливо зараз уникати інфекцій. Ще є багато нюансів ведення такої дитини після операції, тому ми зараз на цьому зосереджені», – каже торакальний хірург Олег Ленів.

Читайте також: У Львові терміново збирають кошти, щоб відправити Кароліну на лікування за кордон

Нагадаємо, що маленький Давид народився у вересні минулого року передчасно і майже увесь час перебував у реанімації Львівської обласної лікарні ОХМАТДИТ. Для цього БФ оголосив збірку коштів на апарат ШВЛ для маленького Давидка з двобічним паралічем діафрагми. Фактично за добу львів'яни допомогли зібрати необхідну суму (425 тис грн) і хлопчика вдалося перевести із палати додому. Однак Давиду, аби він зміг дихати самостійно, потрібно було ще купити стимулятор нерва діфрагми за 50 тис. доларів.

Маленький Давид народився у вересні передчасно. З пологового дитину привезли до львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ через проблему з диханням. Згодом медики з’ясували, що у хлопчика рідкісний діагноз – двобічний парез діафрагми. Він не може самостійно дихати, бо його діафрагма не скорочується. Дихає малюк з допомогою апарату ШВЛ.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!