Київ

ДБР завершило розслідування схеми ухилення від мобілізації за участі посадовців ТЦК Києва і області

640 0
Схему організував колишній начальник Київського обласного військового комісаріату

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР)завершили розслідування масштабної схеми ухилення від мобілізації, до якої були залучені посадовці військкоматів Києва та області, спільники з інших областей України. Про це інформує пресслужба ДБР.

Зазначається, що після ознайомлення сторонами захисту з матеріалами розслідування справу передадуть до суду.

ДБР спільно з СБУ викрили цю схему наприкінці 2023 року.

Організував оборудку колишній начальник Київського обласного військового комісаріату, який вийшов на пенсію, проте зберіг необхідні зв’язки.

«Під його контролем інші учасники злочинної організації вносили завідомо недостовірні дані до довідок ВЛК та військово-облікових документів про зняття чоловіків з обліку через непридатність до військової служби за станом здоров’я», — йдеться у повідомленні.

Також учасники угруповання надавали "клієнтам" поради та вказівки щодо місць та способу перетину держкордону України.

Вартість "послуги" складала від 6 до 10 тисяч доларів США. ДБР повідомило про підозру у вчиненні 11 епізодів видачі підробних документів.

«У ході слідства з'ясувалось, що ексначальник Київського обласного військового комісаріату долучив до оборудок свого сина та колишню дружину, які нещодавно отримали підозри», — розповіли у бюро.

Іншим учасникам схеми — начальнику третього відділу Бучанського РТЦК та СП, голові ВЛК Макарівського району, експрацівнику Київського обласного військкомату було раніше повідомлено про підозри.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!