Де на Львівщині найбільше індустріальних парків та які створять нові

1016 0
На території Львівщини загалом зареєстровано 13 індустріальних парків.
Умовне фото

Умовне фото

На території Львівщині загалом зареєстровано 13 індустріальних парків. Вони покривають територію близько 320 га. Найбільше з них зосереджено у Львівському районі. Про це у інтерв’ю Tvoemisto.tv директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

«У нас вже є зареєстровано 13 індустріальних парків на території Львівщини. Вони покривають територію близько 320 га. Звичайно, найбільше зосереджено у Львівському районі, але також є у Дрогобицькому та Стрийському», – сказала вона.

Читайте також: Які об'єкти на Львівщині пошкодили ракети. Розмова з головною архітекторкою області

Також, за її словами, планується створення індустріального парку на території Червоноградського району: «я вважаю, що це добра форма для ведення господарської діяльності, яка має власні податкові і митні переваги. Враховуючи, що вона забезпечена певними інженерними мережами, це полегшує для інвестора початок господарської діяльності, що часто є найважчим».

До слова, йдеться про індустріальний парк на 90 гектарів. Торік Львівська ОВА уклала угоду, згідно з якою співфінансуватиме будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку «Червоноград» сама ОВА та німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Читайте також: На Львівщині створять новий індустріальний парк

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення ще двох індустріальних парків із понад 3700 робочих місць, один із них облаштують на Львівщині. Він спеціалізуватиметься на переробній промисловості з особливим акцентом на меблевому виробництві. Інвестиції становитимуть понад 2 млрд грн. Очікується створення понад 2000 нових робочих місць. Детальніше.

Скільки пам’яток архітектури знищили окупанти в області, що цього року реставруватимуть, який порядок видачі містобудівної документації на Львівщині та які маловідомі пам’ятки варто побачити кожному – інтерв'ю з головною архітекторкою Львівщини.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!