Де у Львові можна передати українські книги для біженців у Польщі

1074 0
Це можуть бути книги для будь-якого віку.
Photo by Johnny McClung on Unsplash

Photo by Johnny McClung on Unsplash

У Львові організували збірку книжок для українських біженців за кордоном. Це можуть бути книги для будь-якого віку, як для дітей, так для батьків, опікуванів, дорослих. Про це повідомила викладачка курсу «Мовна компетенція» у Школа журналістики та комунікацій УКУ Анастасія Левкова.

Читайте також: У Львові збирають українські книги для переселенців за кордоном

Книжки можна приносити в магазин Max Baby Shop на вул. Заводська, 31, Львів, з 13:00 до 18:00 год або за домовленістю з власником магазину за номером телефону 097 78 58 305.

Книги відправлятимуть cпершу у Краків, а звідти і в інші міста й містечка. Так, польські волонтери передають згодом книги до польських бібліотек і дитячих інтернатів, щоб якомога більше діток могли отримати доступ до українських книг.

Також пластовий курінь «Літавиці» розпочав збирати книжки українською мовою для біженців, які зараз перебувають за кордоном. До справи запрошують приєднатися всіх небайдужих. 

За словами організаторів, у Львові діють дві локації, куди можна приносити книги: 

  • вул. Кубійовича, 38, у приміщенні Львівської національної академії мистецтв. Локація працює по буднях з 11:00 по 18:00. Контактна особа – Ярина Лисун, 097 445 69 99.

  • вул. Героїв Майдану, 8а, у садочку св. Миколая. Книги слід заносити в нижній вхід садочку під сходами. Локація діє у всі дні з 8:00 по 20:00. Контактна особа – Галина Тузяк, 067 399 47 41.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!