Де у Львові подивитися на експериментальні галявини з різнотрав’ям

2066 0
Тестові галявини із різнотрав'я вперше створили в місті цьогоріч.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові продовжують квітнути експериментальні ділянки з різнотрав’ям, які створили цьогоріч. Про це повідомила Львівська міськрада.

Як зазначили в управлінні екології та природних ресурсів ЛМР, за кордоном поширюється поширюється практика скорочення кратності викошування та часткової заміни традиційних газонів на різнотравні ділянки, що мають низку вагомих переваг: 

«Лучні рослини відрізняються більш розвиненою кореневою системою, тому споживають менше води й не потребують частого поливу. Коренева система різнотрав’я затримує вдвічі більше вологи, що зменшує людинозалежність травника як у період підтоплень, так і посух. Також лучні рослини до десяти разів вищі за звичайний газон, тож краще поглинають пил та шкідливі речовини, що потенційно можуть утворювати смог, а також знижують температуру повітря. Не менш важливу роль різнотрав’я відіграє як підтримка місцевих видів рослин, дрібних ссавців та комах-запилювачів, скорочення популяцій яких особливо зросло впродовж останніх років. Лучні рослини дають запилювачам поживний пилок і нектар, а ще слугують місцем для розмноження та створюють зимовий прихисток», – пояснила заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Оксана Луцько.

Читайте також: Чому вартує відмовитися від частого скошування трави у Львові

Подивитися на галявини можна у таких парках: 

  • «Високий Замок», 

  • Замарстинівському  

  • парку Івана Павла ІІ (поряд із церквою), 

  • на меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні, 

  • у Саду пам'яті в парку «Залізна Вода».

Нагадаємо, що на шести локаціях у Львові висіяли польові квіти та різнотрав'я.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!