Де у Львові відпочивали сто років тому

4692 0
На ставках узимку влаштовували ковзанки.
фото надані Іриною Котлобулатовою

фото надані Іриною Котлобулатовою

Краєзнавиця Ірина Котлобулатова у інтерв’ю Tvoemisto.tv розповіла, як львів’яни відпочивали сто років тому. Зокрема, за її словами, популярними залишались парки.

Читайте також: Як відпочивали львів’яни взимку 100 років тому. Архівні фото

«До кінця ХІХ століття, поки не заснували Стрийський парк, основним місцем відпочинку був теперішній парк Івана Франка — колишній Єзуїтський, Костюшка. Ще у XVIII столітті приблизно там, де зараз розташований дитячий майданчик, була кругла тимчасова споруда для пересувних цирків або благочинних фестин – люди збиралися, грав оркестр, незважаючи на дощ чи іншу негоду, збирали внески, наприклад, на заклад для глухо-німих», ­– каже дослідниця.

Погулянка

Лунапарк біля Високого Замку

Фунікулер

Приваблювали людей сквери в центрі міста — Гетьманські, Губернаторські Вали, численні стави — Пелчинський, Панєнський, Собка, Світязь, стадіони, іподром. Найбільш популярними були парки, оскільки там працювали різні атракціони. Влітку у ставках плавали на човних, а взимку влаштовували ковзанки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!