Денис Шмигаль анонсував продовження карантину після 22 травня

6748 0
Карантин триває з 12 березня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що після 22 травня карантин будуть подовжувати. Про це він сказав в ефірі «Сніданку з 1+1».

Читайте також: Як туристична галузь Львова виходитиме з карантину. П'ять етапів

«Офіційно карантин до 22 травня, але це не кінцева дата. Ми будемо продовжувати», – сказав він.  

За його словами, уряд зараз відпрацьовує, коли буде впроваджено кожен з 5 етапів виходу з карантину.

«Сьогодні важко прогнозувати. Зараз ми перебуваємо на піку захворюваності. Ми йдемо рівно останніх сім-вісім днів. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трішки падаємо по кількості відношення захворюваних до тих, хто вже хворіє. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів. Це дуже важливий етап переломний, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік», – додав Денис Шмигаль.

Додамо, що раніше прем’єр уже припускав, що карантин після 22 травня можуть продовжити, але з низкою послаблень.

Читайте також: В Україні можуть запровадити «паспорти здоров'я»

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня та посилили з 6 квітня. Спершу він мав тривати до 3 квітня, потім до 24 квітня, пізніше його продовжили до 11 травня, після чого знову продовжили до 22 травня. У Кабміні кажуть, що ймовірно карантин триватиме й надалі, але з поступовими послабленнями. В регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин. У Львові низка послаблень запрацювала від учора.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!