Депутат однієї з міськрад Львівщини виїхав за кордон і не повернувся

2402 0
Він виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся.
Дмитро Копанчук. Фото: Facebook

Дмитро Копанчук. Фото: Facebook

Депутат міськради у Рудках Дмитро Копанчук, який є сином народної депутатки від «Слуги народу» Олени Копанчук, виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся. Про це повідомляє NGL.media.

Як йдеться у повідомленні, близько полудня 1 січня Копанчук перетнув у Смільниці українсько-польський кордон разом із 46-річним Володимиром Копанчуком, доцентом кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.

Читайте також: Керівництво військкомату на Львівщині за 3 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон 

«7 лютого Володимир Копанчук тим же автомобілем повернувся до України разом з Володимиром Федорчуком, ексдепутатом Хмельницької облради і колишнім бізнес-партнером Олени Копанчук. Федорчук особисто підтвердив NGL.media, що повернувся в Україну разом з Копанчуком-старшим».

Попри це, сам Дмитро так і не повернувся. Зазначимо, що це суперечить законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Водночас мати хлопця народна депутатка Олена Копанчук, відмовилась говорити. «Батько, Володимир Копанчук, сказав журналістам: «А чого я вам маю підказувати, як зв’язатись із моїм сином. Він дорослий хлопець, чого ви до мене телефонуєте?», – вказано у повідомленні.

Читайте також: Хто з чоловіків може виїхати за кордон з 1 серпня під час воєнного стану 

Вже упродовж семи місяців Дмитро Копанчук не з’являється у Рудківській міськраді, де є депутатом від партії «Слуга народу». Там лише знають, що він за кордоном. Востаннє депутата бачили в стінах міськради 15 грудня минулого року.

Нагадаємо, депутатом на Львівщині Дмитро Копанчук став 2020 року за результатами місцевих виборів. Попри чинну заборону, він тричі побував за кордоном минулого року і щонайменше двічі (24-25 липня і 1-18 серпня ) виїжджав як водій водій-волонтер через систему «Шлях».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!