Керівництво військкомату на Львівщині за 3 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон

5070 0
Вони надали підроблені медичні документи та висновок ВЛК ухилянтам.
Умовне фото/ДБР

Умовне фото/ДБР

Керівництво військкомату на Львівщині за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через кордон. 

Джерело: ДБР у Львівській області

Працівники ДБР завершили розслідування щодо керівника Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в.о. голови військово-лікарської комісії та солдата-водія цього ж центру. За 3 тис. доларів вони надали підроблені медичні документи та висновок ВЛК ухилянтам. У «пакет послуг» входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про тимчасову непридатність до служби, що надавало право вільно перетинати держкордон.

Читайте також:  На Львівщині на кордоні затримали шістьох ухилянтів

Крім того, за сприянням в.о. голови ВЛК, лікар-уролог місцевої лікарні складав акт дослідження стану здоров’я без огляду та аналізів. До акту лікарка внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних захворювань у стадіях загострення.

Нагадаємо, мешканець Новояворівська виготовляв військовозобов’язаним фіктивні документи про те, що вони нібито є багатодітними батьками, для перетину державного кордону. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!