Депутат зі Львівщини відмовився від мандату після виїзду за кордон

1578 0
Олена Копанчук, народна депутатка від «Слуги народу», досі публічно не прокоментувала виїзд свого сина.
Фото: Dima Kopanchuk / Facebook

Фото: Dima Kopanchuk / Facebook

22-річний депутат Рудківської міськради і син народної депутатки Олени Копанчук Дмитро Копанчук написав заяву на складання свого депутатського мандата. Про це NGL.media письмово повідомив секретар Львівської обласної організації партії «Слуга народу» Орест Сивенький.

У вівторок, 9 серпня, у Рудківській міській раді отримали заяву від Дмитра Копанчука про складення повноважень. Розглянути цю заяву планують на наступному засіданні депутатів міськради 7 вересня.

Заява Дмитра Копанчука була надіслана «Новою поштою», однак відправником був вказаний не він, а Артем Костюченко, помічник адвоката у хмельницькому АО «Копанчук та партнери», співзасновником якого є батько депутата Володимир Копанчук. Костюченко підтвердив NGL.media, що саме він наслав заяву Дмитра Копанчука: «Мене попросили це зробити».

Зазначиомо, що цьому передував скандал щодо виїзду депутата за кордон. NGL.media 5 серпня опублікувало розслідування щодо Дмитра Копанчука, який кілька разів виїздив за кордон під час воєнного стану. Хлопець двічі виїжджав як водій-волонтер, а у січні 2023 року перетнув українсько-польський кордон на Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії «Гідросвіт», де він є співвласником. Офіційною підставою для виїзду став супровід його батька, 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності, доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права. Згодом Володимир Копанчук повернувся в Україну, а Дмитро Копанчук ні.

Читайте також: Хто з чоловіків може виїхати за кордон з 1 серпня під час воєнного стану 

Олена Копанчук, народна депутатка від «Слуги народу», досі публічно не прокоментувала виїзд свого сина.

Нагадаємо, депутатом на Львівщині Дмитро Копанчук став 2020 року за результатами місцевих виборів. Попри чинну заборону, він тричі побував за кордоном минулого року і щонайменше двічі (24-25 липня і 1-18 серпня ) виїжджав як водій водій-волонтер через систему «Шлях».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!