Київ

Депутатка Київради пояснила, що сталось із «Дівчиною на подушках» на Пейзажній алеї

465 0
Встановленням нової скульптури займалися активісти, які свого часу захистили Пейзажну алею від забудови

Депутатка Київради Євгенія Кулеба повідомила, що скульптуру «Дівчинки на подушках» вирішили замінити, бо її автор нібито запросив надто високу ціну за її реставрацію. Про це вона написала у Facebook.

«Місто, із залученням експертів та експерток, мало б займатися Пейзажною алеєю. проводити мистецький конкурс, залучати скульпторів. Натомість маємо черговий скандал: дівчинку на подушках Скритуцького демонтували, поставили нову скульптуру. Потім виявляється, що скульптури досі фінансують активісти ініціативи, яка захистила Пейзажну від забудови, а Скритуцький виставив космічний рахунок за відновлення дівчинки. Тому було прийнято рішення замінити на нову», - написала Кулеба.

Депутатка наголосила, що встановленням подібних скульптур на Пейзажній алеї  мало би займатись місто, на це мав би бути бюджет, а перед цим проведений мистецький конкурс.

«Тому подякуйте людям, які зберегли для нас Пейзажну алею і пропонуйте їм свою допомогу, якщо знаєте, як зробити Пейзажну кращою», - додала Кулеба.

Нагадаємо, на Пейзажній алеї демонтували скульптуру Констянтина Скритуцького «Дівчина на подушках». Демонтовували скульптуру група людей, вони повідомили місцевим жителям, що на місці скульптури буде встановлена інша (на фото).

Чоловік, що назвався адвокатом ГО «Андріївсько-пейзажна ініціатива», заявив, що дозвіл на демонтаж було надано Департаментом охорони культурної спадщини, проте ніяких документів не надав.

Після чого від адвоката ГО додалась інформація, що скульптура демонтована, бо вона в аварійному стані тому що автор відмовився від ремонту. За словами Скритуцького, це не відповідає дійсності, оскільки його ніхто не питав. Пізніше адвокат вже казав, що скульптуру забирають на оновлення. Інший адвокат сказав слідчому, що документи підвезуть завтра.

Тим часом кияни підписують петицію про повернення на алею оригінальної скульптури "Дівчини на подушках".

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!