Депутати ЛМР погодились із передачею протезного заводу громаді міста

1121 0
На сьогодні завод практично не функціонує.
ФОТО: PROTEZ.COM.UA

ФОТО: PROTEZ.COM.UA

Депутати Львівської міськради під час сесії 2 березня прийняли рішення про передачу у комунальну власність казенного Львівського протезного заводу. «За» відповідне рішення проголосувало 34 депутати.

«Маємо доручення прем’єр-міністра України та Міністерства соціальної політики про перетворення цього казенного підприємства у державне комерційне підприємство з подальшою його передачею у власність Львівської міської територіальної громади», – зазначила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, на сьогодні завод практично не функціонує. Разом з тим, внаслідок війни існує велика потреба в забезпеченні допоміжними засобами реабілітації особам, що постраждали внаслідок бойових дій і потребують протезування. У реабілітаційному центрі «Незламні» станом на сьогодні відкрили майстерню з протезування та розпочаоли встановлення біонічних протезів кінцівок. Однак, додають в ухвалі, для того, аби надавати допомогу усім тим, хто постраждав черезу війну, треба нарощувати виробничі потужності – це можна робити на базі Львівського протезного заводу.

Читайте також: Львівський протезний завод можуть передати у комунальну власність. Що це означає

Зазначимо, що міська рада ініціювала передачу Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування (Львівський протезний завод) у комунальну власність в лютому цього року. Напередодні комісія підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини підтримала проєкт ухвали «Про надання згоди на прийняття у комунальну власність Львівської міської територіальної громади цілісного майнового комплексу».

Водночас, як зазначав керівник департаменту економічної політики ЛОВА Степан Куйбіда, віддавати таке підприємство у комунальну власність держава не повинна, оскільки жодного, на його думку, успішного кейсу про розвиток ЛКП у Львові нема. Він додавав, що Львів може спробувати допомогти цьому державному підприємству. На його думку, достатньо замовляти там продукцію або орендувати у нього частину приміщень і поставити там найсучасніше обладнання, щоб виробляти якісні засоби протезування та пересування. 

Для довідки

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування розташований на вул. Рудненській, засноване у 1921 році. Завод виготовляє протези на основі іноземних комплектуючих.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!