Держсекретар США скасував зустріч із міністром закордонних справ Росії

2158 0
Блінкен заявив, що зараз цю зустріч немає сенсу проводити.
Ентоні Блінкен і Сергій Лавров/Фото з відкритих джерел

Ентоні Блінкен і Сергій Лавров/Фото з відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві цього тижня. Про це пише CNN. 

Після консультації з союзниками і партнерами Блінкен надіслав Лаврову листа, в якому повідомив про скасування зустрічі з ним.

«Тепер, коли ми бачимо, що вторгнення починається, і Росія ясно заявила про свою повну відмову від дипломатії, немає сенсу проводити цю зустріч зараз», – сказав Блінкен. 

Нагадаємо, що раніше держсекретар США мав намір зустрітися із Лавровим, але за умови, якщо Росія не здійснить вторгнення в Україну. 

Читайте також: Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР» 

Зазначимо, що президент Росії Володимир Путін після визнання так званих «Л/ДНР» підписав указ про введення російських військ на окупований Донбас. Путін доручив Міністерству оборони «забезпечити здійснення збройними силами РФ функцій із забезпечення миру» в ОРДЛО до встановлення дипломатичних відносин із так званими Луганською і Донецькою «народними республіками». 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!