Дев’ятьох Героїв зі Львівщини посмертно нагородили орденами

6424 0
Вісьмох жителів Львівщини посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, одного – орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
Фото: Львівської Ова

Фото: Львівської Ова

Сьогодні, 13 липня, рідним військовослужбовців, які загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вручили ордени. Вісьмох жителів Львівщини посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, одного – орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Читайте також: У бою з ворогом загинув боєць із Львівщини Богдан Козак

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня:

  • Старшого лейтенанта Лозовського Олександра Сергійовича;

  • Старшого солдата Романуса Володимира Михайловича;

  • Старшого солдата Малімону Ярослава Григоровича;

  • Старшого солдата Павловича Романа Романовича;

  • Старшого солдата Магурчака Юрія Івановича;

  • Солдата Сулиму Володимира Михайловича;

  • Солдата Семеряка Тараса Івановича;

  • Солдата Тицейка Остапа Івановича.

Зазначимо, що орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагородили штаб-сержанта Коваля Руслана Володимировича.

Довідково

Орден «За мужність» – державна нагорода України, яка надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

Орден Богдана Хмельницького – державна нагорода України, якою нагороджують громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!