ДФС дозволила замість касових апаратів використовувати смартфони та планшети

2905 0
Застосування цієї технології на практиці дозволяє не купувати традиційний касовий апарат та не друкувати паперові чеки.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Державна фіскальна служба України внесла до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій вісім новітніх моделей, які дозволяють продавцю проводити розрахунки за допомогою планшета чи смартфона. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Читайте також: В Україні з’явиться мобільний додаток для оплати податків

Ці моделі використовуватимуть учасники експериментального проекту з впровадження інноваційних технологій для розрахункових операцій у галузі торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати тощо.

До цього переліку увійшли моделі семи українських компаній-учасників експериментального проекту та система «E-Receipt (e-Чек) електронний чек». Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже її можна безкоштовно застосовувати для реєстрації розрахункових операцій. Скористатися новими моделями можуть всі охочі взяти участь у експерименті. Він триватиме до кінця цього року.

За його  результатами Мінфін вирішуватиме, які нові моделі не зніматимуть із реєстрації, а які рекомендуватимуть для промислової експлуатації.

Читайте також: Нацбанк може дозволити українцям відмовитися від платіжних карток

Додамо, що «Електронний чек» має спростити взаємовідносини між підприємцями та споживачами. Систему можна встановити на комп’ютер, планшет чи смартфон. Чек можна перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!