Київ

Дім Рональда МакДональда збираються будувати на місці історичної будівлі ХІХ століття

723 0
Консультативна рада ЛОКС відправила проєкт на доопрацювання
Фото: Перов

Фото: Перов

Будинок Рональда МакДональда збудують на місці історичної будівлі кінця ХІХ століття. Про це стало відомо за результатами обговорення відповідного проєкту реконструкції на Консультативній раді Департаменту охорони культурної спадщини, повідомив заступник директорки ДОКС Дмитро Перов.

«Цілком підтримую наших американських друзів і їх плани побудови будинку для дітей, що лікуються в ОХМАДИТі. Однак, цілком не підтримую окремих наших співгромадян, які намагаються «намахать» інвесторів із черговим проектом «реконструкції до фундаменту». Ідея підрядників — максимально проста, якщо будувати на місці існуючої будівлі: не потрібно робити землевідвід (правда, це не зовсім законно)», — зауважив активіст.

За словами Перова, Консультативна рада ДОКС відправила проєкт на доопрацювання.

Будівлю на вулиці Чорновола, 28 збудували в останній третині ХІХ століття. Вона двоповерхова й розташована на високому мурованому цоколі, напівповерсі. Другий поверх зазнав перебудови у 20–30-ті роки ХХ століття, що можна віднести до історичних нашарувань будівлі, зазначив Перов.

Перов додав, що поруч із історичним корпусом лікарні є вільна від забудови ділянка, де можна було б розташувати такий будинок для дітей.

Нагадаємо, на території національної лікарні ОХМАТДИТ буде споруджено перший в Україні Дім Рональда МакДональда для родин пацієнтів лікарні. У будівлі буде розміщено 50 спалень з власними санвузлами. Кухня та їдальня спроєктовані як єдиний великий простір, що дозволить мешканцям проводити час разом. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!