Київ

В Києві побудують Дім Рональда МакДональда для родин дітей Охматдиту. Яким він буде

1028 0
Будинок стане другою домівкою для сімей іногородніх дітей, які перебувають на лікуванні.

На території національної лікарні ОХМАТДИТ буде споруджено перший в Україні Дім Рональда МакДональда. Проєкт створення Дому Рональда розробила команда архітекторів від ZIKZAK Architects.

Цей п'ятиповерховий будинок площею 3500 квадратних метрів, знаходитиметься на території дитячої лікарні «Охматдит». Для цього реконструюють будівлю на розі вулиць. Архітектори гарантують збереження скверу, який вже існує на цьому місці. Відкриття планується у третьому кварталі 2025 року.

Архітектори прагнули втілити стилістику навколишньої забудови в дизайні будинку. Наприклад, заокруглені карнизи відтворюють форми сусіднього Будинку для сімей військовослужбовців. Фасад будинку оздоблений клінкерною плиткою, що надає йому автентичний вигляд. Різні варіанти кладки цегли створюють різні текстурні рішення. Навіть ніші вікон були стилізовані під елементи забудови поруч. Кількість поверхів визначилася відповідно до місцевих містобудівних норм.

Замовники висловили бажання мати плоский дах, який можна використовувати для розміщення технічного обладнання, а також створити там терасу для відпочинку.

«Ми прагнули створити максимальний комфорт для дітей та їх сімей, щоб вони почувалися як вдома», - зазначила менеджер проєкту Василина Косинська.

У будівлі буде розміщено 50 спалень з власними санвузлами. Кухня та їдальня спроєктовані як єдиний великий простір, що дозволить мешканцям проводити час разом. Із цієї зони буде видно дитячу ігрову зону, що дозволить дорослим стежити за дітьми під час готування їжі.

Конференц-зал матиме окремий вхід та може бути перетворений за допомогою мобільних перегородок великий спільний простір разом з кухнею-їдальнею.

Під землею буде облаштовано укриття для 197 осіб, включаючи кухню, комору для продуктів, гардероб, санвузли та душові, а також блок технічних та складських приміщень.

Також передбачено спеціальний безбар'єрний поверх для розміщення сімей з маломобільними дітьми.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!