Закордонні паспорти видаватимуть немовлятам

7074 1
Із 1 квітня 2015 року закордонний паспорт буде єдиним чинним документом для дитини, який дозволятиме перетинати кордон. Одночасно відмінять внесення даних дитини до паспорту батьків та проїзний документ для виїзду дитини за кордон. Проте проїзні документи дитини, в яких ще не закінчиться термін дії, матимуть повну юридичну силу.
фото: www.lvivpost.net

фото: www.lvivpost.net

Закордонний паспорт для дитини діятиме чотири роки. З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років. Паспорт виготовлятиметься у формі книжечки, яка складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок і сторінки даних, а правий форзац паспорта міститиме безконтактний електронний носій.

Дивіться також: За якої умови Генконсульство Польщі у Львові відмовляє у візах. Відео

Для виготовлення закордонного паспорта для дитини будуть потрібні такі документи:

- свідоцтво про народження;

- 2 фотографії 3,5 на 4,5 см;

- фото 10 на 15 см. для сканування зображення;

- ідентифікаційний код;

- квитанції про сплату вартості послуг та вартості бланка паспорта.

Державне мито у розмірі 170 грн. (або ж 340 грн. у разі оперативного виготовлення) при виробленні закордонного паспорта для дітей не стягуватиметься. Тож вартість закордонного дитячого паспорта становитиме 348 грн. 15 коп. (у разі нетермінового виготовлення).

Читайте також: 7 новин для охочих отримати Шенген у 2015-му

До 14 років до дитячого закордонного паспорта не вноситимуть відбитки пальців та електронний підпис. Із 14 років біометричні дані зможуть вноситись на електронний носій із дозволу батьків.

За матеріалами Zaxid.net


Читайте також:
25 Лютого, 2015 17:47
Михайло Неправда! Проїзні документи дитини і діти вписані в паспорт будуть дійсними ще 3 роки! Уважно читайте першоджерело!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!