Для 84% українців територіальні поступки неприпустимі. Опитування

918 0
Порівняно з травнем настрої населення практично не змінилися.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Одна десята частина українців згодна поступитися рф територіями заради припинення війни, але для переважної більшості, а саме − для 84% громадян, територіальні поступки неприпустимі. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведений 6-20 липня Київським міжнародним інститутом соціології. 

«Для 84% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій. Порівняно з травнем настрої населення практично не змінилися», − пояснюють там. 

Примітно, що у всіх регіонах України абсолютна більшість населення виступає проти будь-яких територіальних поступок. До прикладу, серед жителів Сходу, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 77% проти поступок (готові на поступки – лише 16%), серед жителів Півдня – 82% проти поступок (готові – лише 10%). 

Читайте також: Рада проголосувала за нового генерального прокурора. Ним став Андрій Костін

Що стосується результатів опитування у розрізі лінгво-етнічних категорій населення України, то серед російськомовних українців 76% проти територіальних поступок (підтримують – 14%). Серед російськомовних росіян також переважна більшість – 68% – виступають проти будь-яких поступок (підтримують – 19%). 

Нагадаємо, у тимчасово окупованих Мелітополі та Бердянську почався пошук колаборантів, які будуть створювати масовку в акціях підтримки референдуму.

Графіки: КМІС


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!