Рада проголосувала за нового генерального прокурора. Ним став Андрій Костін

1616 0
Раніше Костін претендував на керівника САП, проте його віднесли до кандидатів із сумнівною репутацією.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Верховна Рада проголосувала за кандидатуру народного депутата від «Слуги народу» Андрія Костіна на посаду генерального прокурора України. Про це у Telegram повідомила речниця фракції СН Юлія Палійчук.

«Відповідне рішення було підтримано майже конституційною більшістю голосів  «за» проголосувало 299 народних обранців», – написала вона.

Читайте також: Ірину Венедіктову звільнили з посади генпрокурорки

Зазначимо, що 27 липня подання на призначення Костіна новим генпрокурором до Ради вніс президент Володимир Зеленський, згодом його підтримав комітет ВР.

Як пише УП, Андрій Костін – юрист. У 2010 він був обраний депутатом Одеської міської ради від партії «Фронт змін», а у 2019 році – депутатом Верховної Ради від «Слуги народу». Він претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.

Як голова комітету з правової політики він відповідав у парламенті за судову реформу, проте саме в період керівництва комітетом Костіним належна судова реформа блокувалася, а необхідні законодавчі зміни та пропозиції спотворювалися.

Костін не декларував дохід від продажу квартир в Одесі. Але декларував корпоративні права свої та дружини в «Адвокатській компанії Право». Також журналісти «Схем» виявили, що дружина й донька Костіна працюють помічниками-консультантами інших нардепів, а сам Костін «працевлаштував» родичів колег.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади генерального прокурора Ірину Венедіктову. Як йдеться в указі на сайті президента, генеральну прокурорку відсторонили відповідно до частини другої статті 11 закону «Про правовий режим воєнного стану», а за іншим указом, виконання цих обов'язків тоді поклали на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!