Коли почнуть будувати Північну об’їзну Львова

4764 0
Оформити договори купівлі-продажу на ще п’ять ділянок планують упродовж кількох місяців.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Для будівництва Північної об’їзної дороги м. Львова викуплять ще одну земельну ділянку, що розташована у селі Зашків. Про це йдеться у розпорядженні голови ЛОДА Максима Козицького про встановлення викупної ціни об’єкта.

Читайте також: Які дороги відремонтують на Львівщині цього року. Перелік

Згідно з додатком, вартість викупу земельної ділянки площею 0,17 га з кадастровим номером 4622784100:20:000:0191 становить 156 100 грн.

Очільниця Львівської районної державної адміністрації Христина Замула у коментарі Tvoemisto.tv повідомила, що це одна з п’яти ділянок, на які залишилося оформити правочини. Загалом для будівництва Північної об’їзної потрібно було відчужити 52 земельні ділянки та 9 житлових будинків, розташованих на них.

«Є затримки по спадкових справах щодо двох об’єктів, крім того, один з правонаступників перебував за кордоном. Оскільки початок року, наразі готують паспорт бюджетної програми, й тоді ми зможемо реалізувати це. Планували до кінця минулого року, але це судові процеси, ми не можемо ні пришвидшити, ні сповільнити. Все, що від нас залежить, зробили – підготували документи, експертні звіти. Думаю, найближчим часом, орієнтовно до кінця лютого, цей процес мали би завершити», – каже Христина Замула.

У Львівській облдержадміністрації зауважили, що домовленості про викуп вже теж з усіма власниками є, затримки лише через юридичні аспекти справи.

Однак після викупу земельних ділянок будівництво нової Північної об’їзної ще не розпочнеться. Оскільки це будівництво нової дороги, Європейський банк реконструкції та розвитку проводить необхідні для таких робіт екологічні дослідження.

Читайте також: 62 км дороги зі Львова до Рави-Руської відремонтують за понад 4 млрд грн

Керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза розповів Tvoemisto.tv, що зі свого боку були готові розпочати будівельні роботи ще на початку минулого року, коли викупили левову частку земельних ділянок, оформили проєктну та розробили тендерну документацію.

«Наразі є певні бюрократичні формальності щодо процедурних правил Європейського банку. Це обєкт категорії А, і вони проводять відповідні дослідження, які вже тривають півтори року. Вони дослідили об’єкт на предмет безпеки, екологічного та соціального впливу тощо. Ще тривають польові дослідження щодо того, як нове будівництво вплине на міграцію птахів, функціонування риб, земноводних і т.д. Тому ми чекаємо, поки ці дослідження не завершать», – каже очільник САД Львівщини.

З його слів, після отриманих позитивних висновків досліджень ЄБРР зможуть провести тендер на будівництво. Це сподіваються зробити до кінця 2022 року.

Нагадаємо, Північну об’їзну Львова будуватимуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Загальна протяжність автошляху становить 23 кілометри. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 11 мільярдів гривень. Це – кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року. Будівництво планували розпочати ще минулого року.

Нова дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну та вуличну мережу Львова. Автошлях найвищої категорії 1А матиме цементно-бетонне покриття, дві смуги руху у кожному напрямку, шумозахисні екрани у межах населених пунктів, сім шляхопроводів, три мости та три естакади, надземні або підземні переходи.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!