62 кілометри дороги зі Львова до Рави-Руської відремонтують за понад 4 млрд гривень

2307 0
Ремонт відбуватиметься за моделлю «Проєктуй – будуй».
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині відремонтують дорогу зі Львова до Рави-Руської за 4,2 мільярди гривень. Відповідний тендер про поточний середній ремонт дороги загального користування Тернопіль – Львів – Рава-Руська на ділянці км 129+807 – км 191+877 оприлюднили на сайті електронних торгів Prozorro

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv речник служби автомобільних доргі у Львівській області Іван Бондар, ремонт відбуватиметься за моделлю «Проєктуй – будуй». Вона передбачає те, що одна компанія є замовником проєктних і водночас будівельних робіт. Це, за його словами, дозволяє скоротити сам період ремонт. 

Читайте також: На Львівщині відремонтували майже 5 км дороги Турка – Лопушанка

«Така модель дозволяє одній компанії і замовляти проєкт, і виконувати відповідно до нього будівельні роботи, що пришвидшує процес ремонту», – каже він. 

Згідно з тендером, на проєктування, а також будівництво передбачили 4,2 млрд гривень. Йдеться про 62 км дороги поточного і середнього ремонту. 

«На ділянці також відремонтують 21 мостовий перехід, а в деякиї місцях виконають поширення окремих ділянок, однак це не буде повноцінне розширення дороги, а лише ділянки», – додав Іван Бондар.   

Читайте також: 11 доріг місцевого значення у гірських районах Львівщини відремонтує Укравтодор

Зазначимо, що підрядника, який виконуватиме ці роботи, визначать на відкритих електронних торгах 9 березня, а ремонт дороги має відбутися до 2023 року. 

Нагадаємо, що у 2022 році ремонт доріг місцевого та комунального значення на Львівщині охопить близько 250 км. Із них 70% становлять ремонти, які розпочали торік. До переліку шляхів, які відновлюватимуть, додалися ще чотири нові напрямки. Наразі повний перелік доріг передали на погодження «Укравтодору». Детальніше весь перелік дізнавайтеся тут.

Ольга Коваль

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!