Київ

Для будівництва військового меморіалу під Києвом вирубають молоді сосни

478 0
Видалені насадження передадуть на потреби Сил Оборони.

Заради будівництва Національного військового меморіального кладовища буде видалено дерева на ділянці. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Він опублікував фото молодих сосен у лісопосадці, на території майбутнього меморіалу.

«Проєкт передбачає максимальне збереження дерев, однак для того, щоб розпочати підготовчі роботи, необхідним є видалення дерев безпосередньо під запланованими об’єктами будівництва, а також аварійних насаджень та сухостоїв. І ці роботи розпочнуться вже у березні», — зазначив Порхун.

За його словами, всі видалені насадження передадуть на потреби Сил Оборони.

Тим часом  проєктують першу чергу будівництва: безпосередньо поля військових поховань і колумбарій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво та функціонування НВМК в 2024 році. Мова йде про 515 млн гривень.

Раніше Міністерство у справах ветеранів оприлюднило ескізний проєкт НВМК, який передбачає будівництво комплексу на території  Гатненської громади під Києвом.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!