У Львові знову заговорили про вулицю, яку «будують» уже 11 років

37775 0
Місто має викупити 42 ділянки, аби продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської.
фото: novobudovy.com

фото: novobudovy.com

У Львові планують викупити 42 земельні ділянки, аби продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської. Для цього у міському бюджеті Львова на 2021 рік передбачать понад 10 млн грн. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів в. о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник.

«Управління земельних ресурсів дало грошову оцінку для 20 ділянок. Для оцінки інших необхідно внести зміни в ухвалу, якою дозволити викуп землі, оскільки власники або перереєстрували ділянки на інших осіб, або внесли зміни в кадастр. Загалом 42 ділянки вартуватимуть приблизно 10 мільйонів гривень», – пояснює він.

Читайте також: Як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції. Схема

Сергій Коровайник додає, що здебільшого власники землі погоджуються на продаж. Капітальних будівель на цих ділянках не було, бо земля у червоній зоні. Дорогу там планують ще з 90-х років.

«Окрім ділянок, оцінюють вартість майна і зелених насаджень. Після ухвали отримаємо дозвіл на викуп. Викупимо їх, оформимо на ЛКП «Львівавтодор». Тоді можна буде отримати містобудівні норми і обмеження, виготовляти проєкт дороги», – зазначив він.

Тож місто має викупити 42 ділянки на вул. Скнилівській. Їх раніше виділили дачному кооперативу «Урожай» для ведення садівництва.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, про будівництво вул. Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона, заговорили  ще у 2009 році. Тоді місто готувалось до футбольного чемпіонату «Євро 2012». Нову трикілометрову вулицю планували збудувати із чотирма смугами, велосипедною доріжкою та п’ятьма підземними і наземними переходами. На правих поворотах та виїзді з прилеглих вулиць запланували влаштувати додаткові смуги.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

Вікторія Савіцька

Матеріал підготовлений у межах проєкту Tvoemisto.tv «Мобільне місто» у співпраці з компанією EasyPay.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!