«Бойові» 100 тисяч виплачуватимуть тим, хто має поранення чи у полоні

2553 0
Кабмін передбачив відшкодування за поранення, полон та загибель.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Українським захисникам і захисницям, які отримали поранення в бою чи потрапили в полон, також виплачуватимуть по 100 тис. гривень. Про це повідомляє Міністерство оборони України з посиланням на постанову Кабінету міністрів.

Читайте також: Поблизу Попасної через бойове зіткнення загинули два захисники з Львівщини

1 квітня на засіданні уряду ухвалили рішення про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 28 лютого 2022 р. №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану».

Зокрема, прийняті зміни дозволять включати до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100 тис. гривень, осіб які:

  • у зв’язку з пораненням, пов’язаних із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я, включаючи час переміщення з одного в інший лікарняні заклади, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії;
  • особам, захопленим у полон або ж стали заручниками, а також інтерновані в нейтральні держави або безвісно відсутні;
  • особам, що загинули, або померли внаслідок отриманих травм чи поранень – за весь місяць, у якому особа загинула.

 

Читайте також: Загальна мобілізація. Коли та де на Львівщині можуть вручати повістки

Окрім цього, документ дозволить врегулювати порядок грошового розподілу одноразової допомоги у разі загибелі особи та визначення повного кола осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу.

Нагадаємо, що 1 квітня, відбувся другий обмін полоненими. Додому повертається 86 українських військовослужбовців, 15 із них – жінки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!