Для реалізації трьох проєктів Львів отримає 127 мільйонів грантових коштів

2031 0
Три проєкти Львова здобули перемогу у конкурсі.
Фото: ТВоє місто

Фото: ТВоє місто

Три проєкти Львова здобули перемогу у конкурсі, який організував Кабінет Міністрів України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Місто отримає грантове фінансування на реалізацію цих проєктів від Європейського інвестиційного банку. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Йдеться про добудову школу в Брюховичах, термомодернізацію лікарні святого Миколая та святого Луки Першого ТМО. Розмір суми гранту цьогоріч на три проекти становить 127 млн грн. Андрій Москаленко зазначив, що решта суми – вже наступного року.

Зазначимо, що у травні Міністрерство відновлення оголосило про початок відбору проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції, в рамках фінансової угоди «надзвичайна кредитна програма для відновлення України» між Україною та ЄІБ. Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Пропозиції по проєктам, що фінансуватимуться за рахунок субвенції, могли подаватися органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади/виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Нагадаємо, раніше у відповідь на інформаційний запит управління освіти Львівської міської ради Tvoemisto.tv повідомило, що на масштабний ремонт школи №41 в Брюховичах виділить кошти Європейський інвестиційний банк в рамках фінансової угоди «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» між Україною та ЄІБ. Попередньо погоджена сума, яку виділять на проєкт за перемогу у конкурсі становить 186 млн 801 тис. грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!