Для удару по Вінниччині росіяни використали найновіші ракети «Кинджал». Що про них відомо

3750 0
Із 24 лютого 2022 року зафіксовано лише декілька бойових застосувань ракет цього типу.
Наслідки ракетного удару росіян по Вінниці 14 липня / Фото: ДСНС

Наслідки ракетного удару росіян по Вінниці 14 липня / Фото: ДСНС

7 серпня для обстрілу військових об'єктів у Вінницькій області російські окупанти застосували гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М «Кинджал». Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ. 

«Це найновіший тип ракет, які має на озброєнні росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році, їх випущено усього декілька десятків. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети 3500 – понад 12000 км/год. Після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. А при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тис км/год», − пояснюють там. 

Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в Збройних Силах України засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати її.

Читайте також: На Запорізькій АЕС є ризик витоку водню та розпилення радіації, − «Енергоатом»

Додамо, що із 24 лютого 2022 року зафіксовано лише декілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використовувати по надзвичайно важливих цілях.

Нагадаємо також, що 14 липня російські війська завдали удару по цивільній будівлі та культурному центрі у місті Вінниці. Внаслідок ракетного удару загинули 24 людини, зокрема, 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків, ще четверо дітей отримали поранення.

Пізніше у Європейському союзі заявили, що усіх винних у варварському обстрілі Вінниці та вбивствах мирного населення в інших містах притягнуть до відповідальності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!