Для вчителів можуть ввести обов’язкову вакцинацію від коронавірусу

1573 0
Нині у школах і садочках 250 тисяч працівників записані на вакцинацію.

В Україні законодавчо не передбачені обмеження, що стосуються роботи вчителів, які не вакцинувалися від коронавірусу. Водночас у Міністерстві освіти і науки розглядають можливі зміни в кваліфікаційну характеристику професії. Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«На сьогодні законодавчо таких обмежень немає, але опрацьовується механізм, враховуючи те, що це потенційний носій вірусу, який перебуває в групі і колег, і дітей. Діти менше хворіють, але вони теж є носіями. Треба подумати про те, можливо потрібно в кваліфікаційну характеристику професії внести обов'язково або вакцинацію, або ПЛР-тест», – каже він.

Читайте також: В Україну привезли Pfizer. Коли почнуть нею вакцинувати і які побічні ефекти

За словами міністра, у галузі освіти були готові отримати щеплення 32% працівників. Нині у школах і садочках 250 тисяч працівників записані на вакцинацію, в закладах вищої освіти і коледжах охочих – понад 25 тисяч (в середньому по всіх установах це понад 90% всіх співробітників).

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України оприлюднило алгоритм, за яким працівники освіти, які не залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2021, можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!