Для відкриття перинатального центру у Львові бракує ще 18 мільйонів гривень

1764 0
За угодою з підрядником, роботи мали б виконати до кінця 2020 року, але всього обладнання не передбачили.

У Львівському обласному перинатальному центрі завершують ремонт гінекологічного корпусу. Для нього вже закупили сучасне медичне обладнання на понад 11 млн грн. Про це у своєму дописі на Фейсбуку повідомляє заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Обладнання доставили до Львова, однак воно чекатиме ще кілька місяців до завершення реконструкції.

Читайте також: У перинатальному центрі у Львові народилися перші трійнята

Наразі у гінекологічному корпусі завершили ремонт другого і третього поверхів. На першому ще треба застелити лінолеум й змонтувати підвісні стелі. Також довкола облаштують на території доріжки та дитячий майданчик.

Окрім цього, аби відкрити другу чергу перинатального центру у 2020 році, бракує ще 18 млн грн. Обласна влада вишукує гроші, аби закупити решту обладнання та відкрити повністю відновлений перинатальний центр.

«У 2020 році для виконання решти робіт та придбання монтованого обладнання перинатального центру передбачили загалом понад 45 мільйонів гривень. 25 млн гривень – з ДФРР. Ще 20 мільйонів – фінансування від області. До завершення реконструкції наразі бракує 18 мільйонів, які ми з обласною радою намагаємося знайти ще цього року. Хоч це й доволі складно», – йдеться в повідомленні.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv Юрій Холод, за угодою з підрядником, роботи мали б виконати до кінця 2020 року, але всього обладнання не передбачили. Тому зараз оголосили тендери, що завершуються в перших числах вересня, для закупівлі обладнання, а також потрібні меблі тощо.

Читайте також: Чому кожна п’ята пара безплідна і що зміниться для вагітних. Марія Малачинська про медреформу

Нагадаємо, Львівський державний обласний клінічний перинатальний центр закрили на реконструкцію 2013 року. Нових пацієнтів він мав приймати 2014, однак ремонт затягнувся на п’ять років.

За проєктом вартість реконструкції становила сто мільйонів гривень. Із них 56 – на капітальне будівництво, 16 – на нове обладнання.  У 2014 році Львівська обласна рада не використала 20 мільйонів гривень, виділених Кабміном на реконструкцію. Після ще однієї, 45-мільйонної, субвенції, фінансування припинили. У лютому 2017-го виділили ще 45 мільйонів. 

Після тривалої реконструкції урочисто відкрив Петро Порошенко 20 квітня 2018 року. Проте після цього виявилося, що будівля не відповідає проектній документації. Приймати породіль центр почав лише за два місяці

У лютому цього року Центр очолила Марія Малачинська. А днями львівська обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій внесла Львівський обласний перинатальний центр до переліку медзакладів, що приймають хворих на коронавірусну інфекцію.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!