Для відновлення двох озер на Сихові виділили понад пів мільйона гривень

3407 0
Такі роботи на водоймах проводять уперше.
Фото: озеро на Тернопільській/Сихів медіа

Фото: озеро на Тернопільській/Сихів медіа

У Львові виділили 524 тисячі гривень для покращення технічного стану озер на вулицях Тернопільській та Рахівській – Райдужній. Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового за 21.09.2023 року.

Для відновлення озера, що на вул. Тернопільській, 1-А виділили 103 208,47 грн. Заходи з покращання технічного стану та благоустрою водойм, розташованих на вул. Рахівській – вул. Райдужній коштуватимуть місту 421 159,20 грн.

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Як раніше повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv голова Сихівської РА Андрій Зозуля, воду із озера на вулиці Тернопільській викачали для покращення його технічного стану, проведення очистки та відновлення берегів. На дні ставка знайшли стару карусель. Завершити виконання робіт планують до кінця 2023 року. Після цього озеро наповнять водою. Завершити виконання робіт планують до кінця 2023 року. Після цього озеро наповнять водою. 

«Проводяться роботи із покращення стану водойми. Її очистять від намулу, почистять береги. Загалом озеро не чистили ще з моменту його створення. Всередині водойми ми знайшли багато об'ємного сміття, зокрема, була навіть дитяча гойдалка. Ми почистимо озеро від цього сміття, намулу. Нічого особливого не робимо, просто озеро тепер буде чистішим і в кращому вигляді, ніж попередньо», – зазначив голова РА.

Читайте також: Озеро на Замарстинівській засипали будівельним сміттям

Також на Райдужній-Рахівській, що у Козельниках, чистять береги і дно водойми, планують вирішити питання зі шлюзом, що регулюватиме рівень води. У цей куток Сихова мало хто заглядав, тож сюди самовільно скидали сміття. Восени озеро планують наповнити водою. Такі роботи на водоймах проводять уперше.

Нагадаємо, що про те, чи  зможе Сихів стати майданчиком для сміливих архітектурних рішень, справді зеленим районом, мобільним і доступним для людей з інвалідністю, з безпечними і комфортними дворами, з осередком культури, чи залишиться спальним районом із одноманітними радянськими будинками, Тvoemisto.tv дізналося в архітекторів та активістів у матеріалі за посиланням.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!