Для вступу до вишів документи про освіту можуть з'явитися в «Дії»

1121 0
Ними зможуть користуватись ті українці, які опинились на тимчасово окупованих територіях.
Фото: nv.ua

Фото: nv.ua

У застосунок «Дія» планують інтегрувати документи про освіту. Для вступу до закладів вищої освіти ними зможуть користуватись ті українці, які опинились на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила віцепрем'єрка Ірина Верещук.

«Провели нараду з керівництвом Міносвіти, народними депутатами, представниками державних органів і громадського сектору. Домовилися, зокрема, інтегрувати документи про освіту в «Дію», щоб люди з тимчасово окупованих територій могли користуватися цифровими копіями... Освіта – це теж поле бою, де ми обов’язково маємо перемогти», – каже вона.

Читайте також: У застосунку і на порталі «Дія» запустили нову послуги для підприємців

Окрім цього, за словами Верещук, хочуть максимально спростити вступ для абітурієнтів з територій, постраждалих від війни. Водночас вчителям, які відмовились співпрацювати з окупантами та продовжують викладати в українських закладах освіти, мають забезпечити виплати.

Нагадаємо, що в додатку «Дія» з’явиться нова послуга – «усиновлення». Від 1 червня уже можна подати заявку на первинну консультацію. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!