Для виходу з кризи Львівщина пропонує іноземному бізнесу свою землю і людей

17835 0
Релокацію підприємств запропонували близько 1500 компаніям.
фото: dr.ck.ua

фото: dr.ck.ua

За час карантину відділ залучення інвестицій управління інвестиційної політики ЛОДА надіслав пропозиції про співпрацю 1500 компаніям за кордоном. Про це в Tvoemisto.tv розповів керівник управління Роман Матис.

Читайте також: Музеї, бібліотеки чи все-таки ринки і перукарні. Бізнес-омбудсмен про вихід з карантину у Львові

Ідеться про компанії, чиї виробництва по цілому світу, орієнтовані на європейський ринок, зупинились через кризу.

«Час подумати над релокацією у світлі нинішніх подій і зупинки підприємств, зокрема в Китаї. Ми шукали такі компанії у відкритих джерелах, дізнавались на приватному рівні, а потім відправили їм листи з пропозиціями релокації у Львівську область, навели низку аргументів, один з яких – люди, які повернулись з-за кордону і які вже тут», – говорить Роман Матис.

Він зазначає, та частина людей, яка повернулась з-за кордону на Львівщину і має іноземний досвід роботи, є важливим аргументом на користь релокації підприємств, адже це кваліфікована робоча сила.

Ще один аргумент – близькість до європейського ринку. Наприклад, якщо продукція орієнтована на Європу, а виробництво було в Китаї, то в умовах кризи зменшення відстані на 9 тис. км також є аргументом на користь України і Львівщини зокрема, говорить Роман Матис.

Читайте також: Першими полетять лоукости. Директорка львівського аеропорту про кризу і найближчі перспективи

Він додає, що наступного тижня управління інвестицій оприлюднить результати роботи над запрошенням іноземного бізнесу на Львівщину.

Більше про робочі місця на Львівщині та плани інвесторів читайте у матеріалі Tvoemisto.tv Бізнес за командою не працює.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!