Київ

Дніпровська РДА скасувала закупівлю барабанів в укриття

996 0
Питання щодо сковорідки за 720 тис і пароварки за 500 тис залишається відкритим
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

Управління освіти Дніпровської РДА в Києві скасувало закупівлю 306 барабанів, яка була оформлена під виглядом облаштування укриттів. Про це повідомляється на сторінці управління в facebook.

«Враховуючи суспільний резонанс та розголос у засобах масової інформації, несприйняття громадськістю нових методик зняття психологічного навантаження та стресу, запобігання розвитку посттравматичних стресових розладів у дітей у період воєнного стану, управлінням освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації ДОСТРОКОВО РОЗРИВАЄТЬСЯ ДОГОВІР на закупівлю музичних інструментів (барабанів різних діаметрів) у кількості 306 штук», - йдеться у повідомленні.

Т.в.о. голови Дніпровської райдержадміністрації Павло Бабій повідомив, що направив листи щодо проведення всебічного службового розслідування ситуації відносно закупівель управлінням освіти.

«Також ініціював створення комісії з представників Департаменту освіті і науки КМДА, Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА та Дніпровської РДА для перевірки обґрунтованості та доцільності проведення даних закупівель у відповідності до чинного законодавства України», - повідомив керівник району.

Депутат Київради Леонід Ємець наполягає, що гроші, які збирались витратити на барабани, були виділені саме на облаштування укриттів.

«Друзі, завдяки нашій спільній увазі: Дніпровська РДА скасувала закупівлю барабанів в укриття! 880 тисяч гривень залишаться в київському бюджеті і таки мають піти на укриття», - зазначив він.

Водночас, за його словами, питання щодо сковорідки за 720 тис і пароварки за 500 тис залишається відкритим.  

«Коротше, наша комісія чекає на офіційні відповіді від РДА»,  - додав він.

Нагадаємо, як припустила депутатка Київради Ксенія Семенова, управління освіти Дніпровської РДА купувала барабани для освітніх потреб шкіл з укриттями, але використовувало формулювання, що музичні інструменти потрібні для укриттів, аби обійти черговість оплати платежів у казначействі. 

Водночас ця маніпуляція також є сумнівною, оскільки на відміну від закупівель на загальних підставах, закупівлі для укриттів відбуваються за спрощеною процедурою.

Як повідомлялося, згідно із даними на сайті  Prozorro мистецький ліцей «Зміна» у Дніпровському районі придбав дві електросковорідки за 1,2 мільйони гривень. 306 одиниць шкіряних барабанів та 153 комплекти молоточків до них на 882 тисячі гривень закупило в травні цього року Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог». 12 електронних овочерізок Robot Coupe CL50 за 1,6 млн бюджетних гривень в січні цього року також закупило управління освіти Дніпровської РДА.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!