Київ

До 125-річчя КПІ заспівали україномовний варіант університетського маршу

746 0
Марш був написаний 1953 року російською.

До 125-річчя Київського політехнічного інституту ім. Сікорського творчі колективи навчального закладу виконали україномовний варіант «Маршу КПІ». Відео оприлюднили на Facebook-сторінці університету.
 
Автором музики та тексту російською мовою був Володимир Чубинський, правнук автора слів Державного гімну України; випускник КПІ, активний учасник Хорової капели. У 2017 році група ветеранів капели виконали редакцію твору: переклали українською та переспівали.
 

Додамо, Київський політехнічний інститут з року в рік є одним з найкращих закладів вищої освіти України. «ТОП-200 Україна 2023» КПІ посів перше місце в академічному рейтингу українських університетів.

Як ми писали раніше, випускники КПІ створили стартап – хмарний сервіс та програму для iOS, які допомагають власникам бізнесу зручно відстежувати фінанси компанії, та вже залучили €1 млн інвестицій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, марш, КПІ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!