До 150 млн грн планують виділити для посипання доріг на Львівщині

513 0
Якщо ж зима буде не суворою, то кошти перерозподілять на інші потреби, зокрема на підтримку ЗСУ.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

У четвер, 30 листопада, комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу запропонувала збільшити фінансовий ресурс програми  розвитку мережі й утримання автомобільних доріг до 150 млн грн, щоб забезпечити посипання доріг піскосумішшю. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

У 2024 році Львівська ОВА пропонує скерувати 100 млн грн на Програму розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху. Із цієї суми – 30 млн грн для співфінансування спільно з органами місцевого самоврядування ремонту доріг і 70 млн грн для проходження зимового періоду, а саме посипання доріг піскосумішшю.

Пропонована сума у 70 млн грн – у 7 разів менша, ніж цього вимагають державні будівельні норми, каже голова комісії Тарас Подвірний. Тому комісія запропонувала збільшити фінансовий ресурс програми до 150 млн грн, щоб покращити безпеку на дорогах Львівщини узимку. Якщо ж зима буде не суворою, то ці кошти перерозподілять на інші потреби, зокрема на підтримку ЗСУ.

Читайте також:  Як Львів прибирають від ожеледиці та куди звертатись, якщо тротуари не посипані

Нагадаємо, що для посипання вулиць Львова взимку використовують реагенти, піщано-сольову суміш і гравійний відсів. Водночас це залежить від місця та погодних умов. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!