Україна

До бюджету повернули 1,5 млрд гривень, які розікрали під час закупівлі снарядів для ЗСУ

597 0
Ці кошти фігурували у корупційній схемі по закупівлі артилерійських снарядів для Збройних сил.
Фото умовне

Фото умовне

До бюджету повернули 1,5 млрд гривень, які вивели за кордон під час закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ. Про це повідомило Міноборони України.

«16-го грудня Військова контррозвідка СБУ викрила спробу провести закупівлю боєприпасів на майже 1,5 мільярда гривень за завідомо завищеними цінами та в обхід антикорупційних запобіжників. Тоді негайно було розпочато аудиторське дослідження, яке попередньо підтвердило усі ознаки порушення. Далі було затримано організатора «схеми» – керівника одного з Головних управлінь Міноборони», – йдеться у повідомленні. 

Відтак посадовець намагався привласнити кошти, які виділили під держзамовлення для потреб українських військ. 

Наразі правоохоронці повідомили військовому чиновнику про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчиненому за попередньою змовою осіб.

Нагадаємо, що нещодавно затримали полковника ЗСУ та львівського підприємця, які розкрадали бюджетні кошти.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!