Київ

До Дня Києва у парку Шевченка відкриють виставку з архівними фото столиці

1521 0
Виставка експонуватиметься протягом наступних трьох тижнів у парку Шевченка.

До Дня Києва у столиці презентують експозицію, яка покаже, як змінилося місто за більше ніж століття, повідомляють у КМДА.

Виставку «Київ учора та сьогодні: подорож у часі» відкрили у парку Тараса Шевченка. На ній представлять рідкісні архівні фото вулиць та пам’яток столиці ХІХ – початку XX. Головна ідея – показати, як змінилося місто за понад століття.

Загалом в експозиції 32 стенди, присвячені знаковим місцям та пам’яткам столиці. Це світлини з видами Києва кінця 19-го – початку 20-го століть із фондів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву. Кияни та гості міста матимуть змогу відчути атмосферу старого міста, а також побачити унікальні споруди, що були знищені упродовж 20 століття.

Читайте також: День Києва – тисячолітня мандрівка у часі у Музеї історії столиці (програма)

Друга частина кожного стенду експозиції презентує фотороботи з колекції КП «Київінформ», що відображають сьогодення Києва як європейської столиці. Театр Франка, Оперний театр, Софійська площа, собор Святого Олександра, Києво-Печерська лавра – ці та інші пам’ятки можна побачити на експонованих фото.

«Цей унікальний проєкт, який дозволяє жителям і гостям Києва побачити його таким, який він був багато років тому, і можливо, пофантазувати і подумати, яке місто буде тоді, коли нас з вами вже не буде», – зауважила перша заступниця голови Державної архівної служби Тетяна Ємельянова.

Зазначимо, виставка експонуватиметься протягом наступних трьох тижнів у парку Шевченка.

Додамо, до Дня Києва Національний заповідник «Софія Київська» анонсував музейну програму із тематичними екскурсіями, квестами, майстер-класами та виставками.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!