Київ

До Дня міста Музей історії Києва влаштує для відвідувачів тисячолітню мандрівку в часі

1120 0
Фестиваль триватиме впродовж цих вихідних.

До Дня Києва столичний музей влаштує фестиваль «KYIV FOREVER». Про це організатори повідомили у Facebook. 
 
27 та 28 травня відвідувачів Музейно-виставкового центру Музею історії міста Києва очікуватиме пізнавально-розважальну програму для дітей і дорослих.
 
Протягом двох днів музейники організували програму, завдяки якій відвідувачі ознайомляться із сучасним Києвом та Києвом середньовічним, модерним містом та його художнім відображенням у 20 сторіччі.
 
Окрім цього тут проводитимуться майстер-класи виробництва свічок з воску диких бджіл, створення картин, гончарства у техніці часів Русі-України, створюватимуть сувенір на згадку – браслет, зроблений у середньовічній техніці плетення голкою, також усі охочі зможуть спробувати створити власний оберіг – ікону на рибі.
 
Усе це супроводжуватиметься лекціями про середньовічні тренди моди та сучасну археологію. Відвідувачів також чекатимуть демонстраційні локації, дитяча зона та затишна кав’ярня.
 
Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/gJ13wfMj4EokEUYC9
 

Програма 27 травня:

15:00-19:00 — Демонстраційні локації: скрипторій середньовічного писаря, майстерня середньовічного ілюмінатора, локація виробів із бортного воску на виставці Лідії Селянко «КИЄВЕ МІЙ!»;
 
12:00-19:00 — відкрита «Світлиця» у просторі виставки «Made in Kyiv. Археологія повсякдення» разом з прекрасними учасницями київських клубів реконструкції Яр-Тур та Рарог ви зануритеся в атмосферу княжого Києва через щоденне заняття тогочасних жінок — створення та декорування одягу;
 
12:00-19:00 — дитяча зона з тематичними розмальовками;
 
12:00-15:00 Майстер-клас художниці Лідії Селянко. Київські мости;
 
12:30-14:30 Лекція «Особливості виготовлення одягу у Ранньому Середньовіччі». Лектор: Леся Ткачук — учасниця київського клубу історичної реконструкції «ЯР-ТУР», архітекторка, дизайнерка за освітою, майстриня зі створення одягу та прикрас у давніх техніках;
 
14:30-16:30 Майстер-клас «Середньовічне в'язання голкою: браслет». Ви створите власний браслет під керівництвом Надії Васильєвої, учасниця Клубу історичної реконструкції Рарог;
 
16:00-17:30 Майстер-клас із виготовлення свічок з бортного воску. Проводитиме Анастасія Панкова – етнологиня та дослідниця української культури, спеціалістка з традиційних ремесел.
 

Програма 28 травня:

ПРОТЯГОМ ДНЯ:
Демонстраційні локації: скрипторій середньовічного писаря, майстерня середньовічного ілюмінатора, локація виробів із бортного воску.
 
Середньовічна «Світлиця» в просторі виставки «Made in Kyiv. Археологія повсякдення» разом з прекрасними учасницями київських клубів реконструкції Яр-Тур та Рарог ви зануритеся в атмосферу Княжого Києва через щоденне заняття тогочасних жінок — створення та декорування одягу.
 
12:30-14:00 Лекція «Київська археологія часів російсько-української війни: нові виклики та перспективи» від археологів Всеволода Івакіна та Івана Зоценка;
 
13:00-14:00 Майстер-клас з основ кириличного письма від боярина Димитрія;
 
14:00-16:00 Гончарний майстер-клас «Made in Kyiv». Творча майстерня "ЯР";
 
14:30-16:30 Майстер-клас «Створення оберега за подобою чумацької ікони на рибі». Мисткиня Оксана Оснач;
 
15:00-17:00 Майстер-клас Буквиця. Від професійного каліграфа та ілюмінатора Катерини Корчагіної.
 
Вартість квитків на виставку: КИЄВЕ МІЙ! – 80/40₴; KYIV FOREVER — 80/40₴; Made in Kyiv. Археологія повсякдення — 70/40₴; історія у склі – 100/50₴; ІХТІС. Ікона на рибі – 80/40₴
 
Також можна придбати єдиний квиток на всі виставки – 400/200₴. 
 
Участь у майстер-класах оплачується окремо.
 

Нагадаємо, до Дня Києва Національний заповідник «Софія Київська» анонсував музейну програму із тематичними екскурсіями, квестами, майстер-класами та виставками.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!