До і після. Як у Львові відновили Вірменський провулок. Фото

7693 0
У центрі Львова закінчили роботи з відновлення Вірменського провулку. Пропонуємо фото для порівняння.
фото: Олександра Шутюка

фото: Олександра Шутюка

У Вірменському провулку замінили каналізацію, відреставрували та захистили склепіння пивниць, замостили провулок збереженими плитами з доповненням бруківки, замінили вводи до будинків, зробили гідроізоляцію. За кошти Міністерства культури та національної спадщини Польщі відреставрували колону святого Христофора. До кінця року тут встановлять ще два ліхтарі.

Осінь 2016-го року (GoogleMaps):

Грудень 2016-го року (Tvoemisto.tv):

Травень 2015-го року (GoogleMaps):

Грудень 2016-го року (Tvoemisto.tv):

«Для замощення використали плити, які були під старим асфальтним покриттям, а також використали бруківку, яку надали у ЛКП «Львівавтодор». Тому на замощенні вдалось зекономити 200 тис. грн», – цитує начальницю управління охорони історичного середовища Лілію Онищенко-Швець прес-служба ЛМР.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: Вірменський квартал

Додамо, реставраційні роботи у Вірменському провулку тривали упродовж двох років. Вартість заміни загальносплавної каналізації склала 555 тис. грн. Реставраційні роботи обійшлись у 286 тис. грн.

Підготувала Оксана Козачок

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів
за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!