Київ

До історичного будинку, в якому живе Кличко, зробили прибудову

476 0
Прибудова до пам’ятки архітектури не збентежила ані власників бізнесу, ані мера
Фото: Денис Соколов

Фото: Денис Соколов

До будинку Самонова,  на вулиці Богдана Хмельницького 30/10 у Києві, який має статус пам’ятки, прибудували приміщення. Про це пише користувач Х Денис Соколов.

Прибудову зробив заклад громадського харчування Kebab&Burger, що працює у цій будівлі. Прибудоване приміщення перегородило частину тротуару на вулиці Лисенка.

Як з’ясував Соколов, заклад має дозвільні документи Департаменту містобудування та архітектури та Департаменту культурної спадщини. 

«Тому, як завжди, повпливати на цю історію може зараз лише громадськість і розголос», – зазначив він і закликав охочих звертатися зі скаргами до контактного центру КМДА 1551.

Депутатка Київради Ксенія Семенова повідомила, що надіслала відповідне депутатське звернення у Департамент охорони культурної спадщини та Київблагоустрій. «Найімовірніше, цей гараж на пам‘ятці архітектури легалізований», – зазначає Семенова. 

Примітно, що  у цьому будинку живе київський міський голова Віталій Кличко і прибудова до пам’ятки архітектури не збентежила ані власників бізнесу, ані мера.

Будинок Самонова має статус пам'ятки архітектури місцевого значення. Раніше садибою володів київський архітектор Микола Самонов. На початку 20 століття тут також мешкав історик та археолог Василь Данилевич.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!