До кінця року біля лікарні швидкої допомоги з’явиться вертолітний майданчик

2102 0
До лікарні гелікоптером доставлятимуть найважчих хворих.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Перший вертолітний майданчик для термінової госпіталізації хворих у важких станах до кінця року збудуть біля найбільшої лікарні інтенсивного лікування у Львівській області – лікарні швидкої допомоги Львова. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Гелікоптер для порятунку хворих на Львівщині планують запустити уже в квітні. Що відомо

Його планують збудувати до 31 грудня 2021 року біля реанімаційного і діагностичного відділень, де є КТ і МРТ, всі види можливих досліджень, щоби швидко і якісно провести лікування пацієнта.

За словами керівника лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олега Самчука, вертолітний майданчик у лікарні – це міністерська програма про наземну авіацію.

«Є пілотний проєкт по Львівській області, в якому йдеться про те, щоб пацієнтів важкохворих, з інсультами і травмами, із важкодоступних місць і регіонів України доставляти в лікарню швидкої допомоги для надання невідкладної медичної допомоги», – каже Олег Самчук.

Читайте також: У Львові навесні хочуть запустити гелікоптер для порятунку важкохворих

Програму МОЗ вже розпочали, її готували близько 9-10 місяців, розраховували вартість послуги служби з надзвичайних ситуацій, оплату розхідних матеріалів на гелікоптер тощо. Є розроблений проєкт, який пройшов експертизу, і вже оголошено тендер на будівництво майданчика.

За словами Олега Самчука, такі вертолітні майданчики мають бути в кожному обласному центрі України у великих лікарнях, які лікують пацієнтів із важкими травмами, гострими розладами серцево-судинної системи та мозку тощо.

Нагадаємо, цієї весни на Львівщині запрацює цивільна медична евакуація важкохворих пацієнтів. Перший політ медичного гелікоптера запланований вже на квітень. Лікарня швидкої допомоги розробляє проєкт на будівництво злітно-посадкового майданчику. Раніше головний лікар медзакладу Олег Самчук розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що у лікарню швидкої допомоги Львова пацієнтів у важкому стані доставлятимуть гелікоптером. За попередніми розрахунками, майданчик обійдеться лікарні у 5 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!