До кінця року чеський перевізник запустить поїзди Прага – Львів

6768 0
Маршрут Прага – Перемишль – Львів запустять в межах загальноєвропейської стратегії розвитку нічних сполучень.
Фото: idnes.cz

Фото: idnes.cz

Чеський перевізник RegioJet планує відкрити декілька нових нічних міжнародних залізничних маршрутів, серед яких буде потяг Прага – Львів, повідомляє idnes.cz з посиланням на речника приватної транспортної компанії Алеша Ондруя.

Читайте також: Літо таки буде. У аеропорту «Львів» сподіваються відновити сполучення рівня 2019-го року

Запуск залізничного маршруту Прага – Перемишль – Львів повинен відбутися вже цього року в межах загальноєвропейської стратегії розвитку нічних сполучень.

Точна дата наразі невідома, оскільки курсування більшості нічних поїздів з Чехії призупинено через пандемію коронавірусу. Їх поступове відновлення очікують наприкінці травня.

Зауважимо, що це вже не перша спроба чеських компаній з’єднати Прагу з українським містом.

Спочатку RegioJet хотів запустити потяг Прага – Мостиська у червні 2020 року. Його маршрут мав пролягати через Краків та Жешув. Проте згодом ці плани були скориговані та оголошено про відкриття у квітні 2021 року залізничного сполучення Прага – Перемишль, зі зручною стиковкою на поїзда до Львова.

Про бажання перевозити пасажирів з чеської столиці в Україну неодноразово заявляв також Leo Express. Проте компанії ніяк не вдавалось узгодити графіки руху потягів територією Польщі з місцевим оператором.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!