Літо таки буде. У аеропорту «Львів» сподіваються відновити сполучення рівня 2019-го року

2086 0
Головне пережити квітень, бо через спалах Covid-19 можуть закрити аеропорт.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Директорка міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська сподівається, що літом вдасться відновити повноцінне авіаційне сполучення і вийти на рівень 2019 року. Тож підприємство зможе повернути працівникам повну ставку і перекрити збиткові місяці початку року. Про це вона розповідає під час стріму Tvoemisto.tv.

За її словами, головне пережити квітень, бо через спалах Covid-19 можуть закрити аеропорт.

«Це призводить до дуже поганих наслідків. Авіація не надто швидко відновлюється. Ми можемо потім кілька місяців не полетіти взагалі», – каже вона.

Разом з тим, зазначає Тетяна Романовська, квітень – це перший місяць, коли пасажиропотік почав зростати. Найпопулярніші напрямки зараз це – Єгипет, Варшава та Стамбул.

«І маємо надію, що у червні, липні, серпні ми побачимо відновлення авіаційного сполучення хоча би до рівня 2019 року», – повідомила вона.

Зокрема, очікують, що  саме в ці місяці аеропорт вийде на 50-70% прибутку 2019 року. А у квітні-червні цей показник становитиме 40%.

«Тому ми бачимо, що літо таки буде», – додала вона.

Тетяна Романовська каже, що найбільша надія – це чартерні рейси, а всі європейські рейси, які оголосили Ryanair, SkyUp, Wizz Air, наразі під питанням. Більш зрозумілішою ситуація стане у травні.

«Всі сподіваються, що у Європі вакцинування буде швидким та успішним. А також, що українців будуть пускати в ці країни або з негативним ПЛР-тестом, або і в нас розпочнеться масштабне вакцинування», – каже вона.

Також директорка аеропорту «Львів» радіє тому, що авіакомпанія «Lufthansa» оголосила про відновлення польотів зі Львова на Франкфурт. Допомогло те, що до пандемії львівське летовище вийшло на добру прибутковість (у березні 2020 року прибуток склав 30 млн грн – ред.), тож авіакомпанії, які думають про відновлення роботи вибирають ті аеропорти, які мали раніше добре завантаження.

Також Тетяна Романовська повідомила, що відбувся тендер і наступного тижня в зоні прильоту облаштують ПЛР-лабораторію. Наразі мобільні лабораторії працюють поза терміналами на парковці.

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!