До кінця року на Львівщині мають запустити новий потяг до Польщі

1883 0
Йдеться про залізничне сполучення Хирів - Смільниця з подальшим виходом до Кракова.
ФОТО «УКРЗАЛІЗНИЦЯ»

ФОТО «УКРЗАЛІЗНИЦЯ»

До кінця 2023 року між Польщею та Україною планують запустити залізничне сполучення. Йдеться про ділянку Хирів - Старжава - Смільниця з подальшим виходом на польське місто Санок або Краків. З Хирова до Смільниці вже відремонтували 14 км колії та наразі Україна веде перемовини з Польщею щодо пошуку перевізника. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«У напрямку до Смільниці практично готове все залізничне сполучення. Митний та прикордонний контроль теж готовий. Він буде буде проходити на пункті пропуску Смільниця. Колись цей ПП працював і там є приміщення для митників та прикордонників для проведення відповідного огляду. Так як Україна немає поїздів на європейські колії, то нам треба польський перевізник. Наразі ведемо щодо цього перемовини. Також працюємо над рішенням, чи це буде маршрут Хирів - Санок чи Хирів - Краків. Ціль така, щоб поїзд їхав у сторону Кракова. Маємо попередні домовленості, що до Смільниці поїзд почне курсувати до кінця 2023 року», – зазначив Юрій Бучко.

Читайте також: Якими потягами дістатись до Львова, щоб пересісти на новий потяг до Варшави. Перелік рейсів

Він додав, що планують запустити залізничне сполучення також на іншій ділянці – Хирів - Нижанковичі. На початку цього року там був завершений капітальний ремонт залізничної колії, відремонтували 24 км. 

«Цього року має запрацювати пункт пропуску Нижанковичі-Мальховіце. Зараз ми ведемо роботу щодо прийняття рішення відкриття пункту пропуску там також для залізничного сполучення. Хирів - Старжава – пункт пропуску тимчасово призупинений, а в сторону Нижанкович його ніколи не було. Це буде новий пункт пропуску. Коли запрацює ПП Нижанковичі-Мальховіце, тоді буде відкритий пункт пропуску і для залізничного. І тоді буде йти мова про запуск самого поїзда. Його плануємо запустити наступного року», – підкреслив заступник голови ЛОВА.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

Нагадаємо, 15 жовтня зі Львова до Варшави вирушив перший потяг після 18-річної перерви. Час у дорозі становить близько 9 годин. Також цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!