Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

3108 0
Роботи фінансує Польща, вартість становить 109 мільйонів злотих.
Фото: inpoland.net.

Фото: inpoland.net.

Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» планують відкрити до 2024 року. Він передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як на КПП Грушів, а вартість становить 109 мільйонів злотих, що оплачує польська сторона. Про це повідомив під час прямої трансляції Tvoemisto.tv на брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Львівщина вже не перший рік працює над збільшенням розбудови пунктів пропуску через державний кордон, в тому числі з Республікою Польща. Зараз ведуться роботи у Нижанковичах і до 2024 року там буде працювати новий пункт пропуску. Над роботами працює підрядник польської компанії», – сказав він.

Як зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький, майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі масою до 3,5 тонн. 

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

За його словами, до війни на Львівщині будували нові дороги до пунктів пропуску, які планували відкрити у с. Боберка в Самбірському районі, у с. Мшанець в Старосамбірському районі, а також в м. Белза, що на Червоноградщині.

«За попередні роки нами було напрацьовано ряд перспективних пунктів пропуску. В основному в гірській частина області. Ми будували до майбутніх пунктів пропуску дороги. У зв'язку з російською агресією роботи частково були зупинені, в тому числі і по будівництву доріг. Зараз ми повертаємося до тих робіт, які заплановані. І фактом цього, є відновлення будівництва пішого переходу на «Рава-Руській», – додав він.

Зазначимо, що у листопаді 2021 року завершили ремонт 12-кілометрової ділянки дороги, що веде до майбутнього пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Роботи на ній розпочали у 2018 році.

Читайте також: На Львівщині розпочнуть будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею

Нагадаємо також, що будівництво п’яти нових пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка. Роботи планують проводити за державний кошт, а також залучатимуть інші джерела фінансування.

Крім того, у пункті пропуску «Рава-Руська» на кордоні з Польщею цього року розпочнуть будівництво сучасного європейського пішого переходу. Проєкт фінансується в рамках міжурядової угоди за польські кредитні кошти. Його вартість — 1,5 млн євро. Завершити будівництво планують впродовж 7-8 місяців.

Антоніна Костик

Відео: Марта Байдака


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!