До кінця року у Львові трамваї знову зможуть курсувати вулицею Бандери

1209 0
Там вже завершують облаштування нової підпірної стінки.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

До кінця цього року у Львові планують завершити роботи з облаштування нової підпірної стінки на вул. Степана Бандери та відкрити ділянку для проїзду громадського транспорту. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

За його словами, роботи біля підпірної стінки складаються з двох частин. 

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

«Спершу ми облаштовуємо елемент, що буде фіксувати її та обмежувати пішохідну зону, а потім під неї буде зроблений земляний укіс, як це було в історичних документах. Облаштування нової підпірної стінки плануємо завершити не пізніше суботи, 3 грудня. Окрім цього, перша половина бетону вже приймає свою міцність, з нею можна буде працювати, тому з понеділка ми починаємо іншу частину робіт  із боку вул. Бандери, Професорської і в бік вул. Дорошенка будемо формувати укіс»,  каже він.

Станом на сьогодні на ділянці змінили труби водовідведення та каналізаційні, підвели воду до гідранта, що біля Органного залу, де буде питний фонтан, а також відвели воду в загальну ливневу каналізацію, щоби систематично не утворювалися калюжі. Роботи виконують за кошти, виділені в межах реконструкції вулиці Бандери.

«Від завтра парарельно будемо перекидати контактну мережу на нові опори, бо до кінця року хочемо відкрити той бік вулиці, де зараз не курсує громадський транспорт, для руху», – додає він.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Нагадаємо, що роботи з демонтажу стінки та облаштування відкосу на вул. Степана Бандери у Львові планували закінчити до 15 жовтня цього року, однак вони затримуються через знайдені захоронення на тій ділянці. Компанія-підрядник працює у супроводі спеціалістів науково-дослідницького центру «Рятівна археологічна служба»Окрім цього, наприкінці жовтня розпочали роботу з облаштування транспортного хабу на перехресті вулиць Степана Бандери та Чупринки, що навпроти Органного залу. Там планують створити громадський простір із озелененням. Загалом вулицю Бандери відреконструювали за понад 200 млн грн і відкрили наприкінці минулого року. 

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!