До кінця року Україна отримає «відкрите небо»

1859 0
Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський переконаний, що Україна підпише договір про «відкрите небо» з Європейським Союзом до кінця 2015 року.

Про це він заявив під час прес-конференції у Львові. «Я впевнений, що в 2015 році ми підпишемо договір, і є певні політичні поступки», – сказав міністр. За його словами, зараз тривають переговори з європейськими партнерами, і саме вони домовляються з Іспанією і Великобританією щодо вирішення проблеми Гібралтару, і вже напрацьовано компромісний варіант.

У травні президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив Пивоварського підписати Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про Спільний авіаційний простір («відкрите небо»).

Читайте також: Які лоукости запросили літати до Львова

Україна сподівається підписати угоду про «відкрите небо» з ЄС до кінця 2015 року. Однак, як підкреслювали у Міністерстві інфраструктури України, зараз питання підписання договору вирішується на вищому політичному рівні.

Формальним приводом, який не дозволяє Україні підписати договір, є визначення юрисдикції Гібралтару. Підписання договору про «відкрите небо», як очікується, лібералізує український ринок авіаперевезень і дозволить європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським – в Європі.

Документ буде гарантувати доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

Джерело: finace.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!