Україна

«До контрнаступу ми готові», – Зеленський

886 0
Водночас Україна чекає на поставки деякої техніки.
Володимир Зеленський / Фото: ОП

Володимир Зеленський / Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський у інтерв’ю BBC, відповідаючи на питання про те, чи готова Україна до контрнаступу, відповів ствердно, що так.

«Готові. На таке запитання так просто неможливо відповісти. Морально готові. З точки зору мотивації, наші військові готові. З точки зору комплектації бригад, ми готові. З точки зору техніки, не все ще дійшло. Ось вам і відповідь», – сказав він.

Далі, відповідаючи на питання про те, чи досі Україна чекає на зброю і деякі види військового обладнання, президент сказав, що ми чекаємо відповідну броньовану техніку, яка заходить частинами.

Читайте також: Українські захисники знищили ще 610 окупантів

«Деякі речі, так, ми дійсно очікуємо. Це посилить наш контрнаступ. Найголовніше – це захистити наших людей. Ми очікуємо відповідну броньовану техніку, вона заходить частинами. Але з тією кількістю можна іти вперед, і можна, мені здається, мати успіх. Але ми будемо втрачати дуже багато людей. Я вважаю, що це неможливо. Тому потрібно дочекатись. Треба ще деякий час».

Щодо часу на підготовку контрнаступу Зеленський сказав, це має бути неприємним сюрпризом для ворога, тож будь-які дати обговорювати недоречно.

Нагадаємо, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 39 ворожих атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!