До Львова для зустрічі із Зеленським та Ердоганом приїде Генсек ООН

3320 0
Крім Львова, Генсек ООН відвідає Одесу.
Фото: iletisim.gov.tr

Фото: iletisim.gov.tr

До Львова цього тижня, у четвер, 18 серпня, прибуде Генсек ООН Антоніу Гуттереш та зустрінеться з президентами України Володимиром Зеленським і Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє Reuters з посиланням на речника ООН.

Наступного дня, 19 серпня, Генсек ООН відвідає Одесу, звідки відновили експорт зерна за угодою за посередництва ООН.

Читайте також: До Туреччини прибуло перше судно з українським зерном

За словами речника, під час зустрічі з Зеленським Гутерреш обговорить ситуацію на Запорізькій АЕС, а також пошук політичного вирішення війни з Росією.

У суботу Гутерреш відвідає Спільний координаційний центр у Стамбулі, до складу якого входять представники Росії, України, Туреччини та ООН, які контролюють чорноморський експорт українського зерна та добрив.

Нагадаємо, наприкінці липня Україна, Туреччина, ООН і Росія підписали «зернову угоду» про гарантії експорту українського збіжжя морським шляхом.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 серпня, Львів із робочим візитом відвідала перша леді України Олена Зеленська. Вона, зокрема, побувала у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі разом із міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та очільником Львівщини Максимом Козицьким. Візит організовував Офіс президента.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!