До Львова гелікоптером доправили 11-річного хлопця у стані мозкової коми

2447 0
Хлопця доправили у Львівську міську дитячу клінічну лікарню Львова.
Фото: ЛОЦМДМК

Фото: ЛОЦМДМК

Сьогодні, 17 жовтня, із Славського до Львова гелікоптером транспортували 11-річного хлопця у стані мозкової коми, повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Львівські медики гелікоптером евакуювали 9-місячне немовля з вадою серця

Хлопець потребував термінової госпіталізації, тому команда повітряного судна Центру авіаційного забезпечення Національної поліції та медиків Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф швидко доправили дитину у Львівську міську дитячу клінічну лікарню Львова.

Читайте також: На Марсовому полі приземлився гелікоптер з пацієнтом із запаленням підшлункової залози

За ці вихідні гелікоптер ще кілька разів здійснював аеромедичну евакуацію. Окрім хлопчика зі Славського, із гострим мозковим інсультом зі с. Андріївка Буського району повітрям перевезли 62-річного чоловіка.

А через загрозу передчасних пологів із пологового відділення лікарні Борислава повітрям транспортували 36-річну жінку на 30-му тижні вагітності. Її передали фахівцям Львівського обласного перинатального центру.

Нагадаємо, що з 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме не лише Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, а й Чернівецьку, Тернопільську та Волинську.

1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Пацієнти з інсультами, інфарктами чи важкими травмами після ДТП мали б отримувати медичну допомогу набагато швидше.

Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня на гелікоптері ДСНС. Проте уже в червні гелікоптер ДСНС тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!